2022 recap

Традиційно перед Новим роком ми підбиваємо підсумки того, що вдалося реалізувати за рік.
 
2022 був роком Головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Ми стали першою країною, яка не є членом ЄС і одержала право формувати порядок денний та пріоритети для всіх 14 країн-учасниць Стратегії. Символічним є те, що завершила Головування Україна вже у статусі кандидата на членство в ЄС.
🔹15-16 вересня ми провели міжнародну конференцію «Освіта, перепідготовка та інклюзія: трансформація під час кризи». Захід зібрав більше 1500 глядачів та 40+ спікерів і об'єднав представників українського уряду, органів місцевого самоврядування, освітньої спільноти, громадського сектору та міжнародних партнерів. У ході події учасники обговорили питання інклюзії у сфері освіти та на ринку праці, а також розглянули основні проблеми трансформації професійної освіти під час війни. 
🔹 ХІ Щорічний Форум ЄСДР, який пройшов 19-20 жовтня у місті Кошице (Словаччина), став найбільшою подією в рамках Головування України. Спільне проведення такого заходу одразу двома державами-учасницями – Україною та Словаччиною – унікальний досвід для всього Дунайського регіону. Форум був спрямований на посилення співпраці всіх 14 країн-учасниць Стратегії у протидії наростаючим викликам та загрозам, спричиненим військовою агресією рф, енергетичною кризою та пандемією COVID-19.   
🔹 Цьогоріч ми продовжували підтримувати співкоординатора ПН9 в Україні – Міністерство освіти і науки України. Зокрема, була проведена тематична конференція, а також українська команда долучилася до організації 23-ї зустрічі Steering Group. У червні відбулася конференція стейкхолдерів «Молодь у час кризи: розбудова гнучких систем освіти, підготовки та ринку праці в Дунайському регіоні», до якої також долучилася наша команда.
 
🔸 Разом з Український кризовий медіа-центр ми організували публічну дискусію «Нові виміри регіональної безпеки. Підходи та рекомендації щодо аналізу». У ході обговорень представники державних інституцій, дипломатичного корпусу, уряду та неурядових організацій розглянули перспективні сценарії розгортання та розв’язання російської війни проти України в інформаційному, енергетичному та міграційному вимірах. Дискусія проводилася у рамках проекту «Невирішені конфлікти Грузії, Республіки Молдови та України. Спільне бачення Східного партнерства та ЄС щодо примирення та зміцнення довіри в регіоні». 
 
#смартспеціалізація відіграватиме надзвичайно важливу роль у відновленні України після перемоги. Так, Нацрада з відновлення України від наслідків війни розробила План заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, важливу роль у якому приділяється смарт спеціалізації. Наша команда також долучилися до розробки одного з розділів Плану.
⏸️ Тож сподіваємося, що вже наступного року деякі українські області зможуть відновити процес підприємницького відкриття та досягати нових результатів у впровадженні смарт спеціалізації!
 
🔹 Цьогоріч на саміті Тримор’я в Ризі Україна отримала статус держави-партнера 3Si. Раніше наша команда активно обґрунтовувала участь України у діяльності Тримор’я під час реалізації проекту “Тримор’я - дорожня карта для України”. Що дає Україні новий статус та як скористатися його перевагами – у статті нашого експерта. 
 
🤝 Дякуємо нашим партнерам за продуктивну співпрацю та підтримку України у цей нелегкий час.
🇺🇦 Дякуємо ЗСУ за можливість зустріти 2023 у незалежній країні! З Новим роком! Переможного 2023! 🎄✨