У Брюсселі запустили Enlargement candidate member initiative

🇪🇺 15 лютого у Європейському соціально-економічному комітеті у Брюсселі урочисто запустили Enlargement candidate member initiative, Ініціативу для членів-кандидатів на розширення. 131 організація громадянського суспільства з 9 країн-кандидатів братимуть у роботі Європейського соціально-економічного комітету. 


Офіційне відкриття відбулося за участі Віцепрезидентки Єврокомісії Вери Юрової, прем’єр-міністра Албанії Еді Рами, прем’єр-міністра Чорногорії Мілойко Спаїча та президента ЄЕСК Олівера Рьопке. 


🇺🇦 З України обрали 21 EESC Enlargement Candidate Members, ознайомитися з їхнім списком можна за посиланням: https://www.eesc.europa.eu/.../ECM%20PDF%20updated.pdf


У своєму виступі Голова Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС Надія Афанасьєва привітала створення Ініціативи і наголосила на необхідності налагодження постійної комунікації між представниками громадянського суспільства країн ЄС та країн-кандидатів на членство в ЄС та формуванні чітких повідомлень для суспільства ЄС та наративів для боротьби з пропагандою. За її словами, важлива спільна робота над розробкою політики інтеграції сфери сільського господарства та виробництва продуктів харчування у відповідні загальні та галузеві політики ЄС, а також існує критична потреба в розробці трудових реформ, міграційних стратегій, відновлення здоров'я населення, соціальної адаптації та високої цінності людського потенціалу. 


📍 Запуск цієї ініціативи дає можливість представникам організацій громадянського суспільства долучитись до роботи Європейського соціально-економічного Комітету, відвідувати засідання його робочих органів, брати участь у дискусіях, обговореннях його рекомендацій та підготовці доповідей. 


Так, українські організації можуть безпосередньо долучатися до роботи великої інституції ЄС та сприяти підтримці європейськими партнерами України та нашого шляху до ЄС 🇺🇦🇪🇺


Крім України, до Ініціативи долучилися представники громадянського суспільства Албанії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Молдови, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії та Туреччини.


Переглянути запис офіційного відкриття можна за посиланням: https://www.eesc.europa.eu/en/plenary-session-webstream

  • Створено .
  • Переглядів: 406