Єврокомісія оголосила 2023 рік Європейським роком умінь та навичок.

Це рішення випливає з викликів і можливостей для ринку праці в результаті цифрового і зеленого переходів. Тож #EuropeanYearofSkills буде прекрасною нагодою для підвищення конкурентоспроможності, інвестицій в навчання та підвищення кваліфікації – для того, щоб отримані навички відповідали потребам ринку праці. Ініціатива також сприятиме активізації більшої кількості людей на ринку праці, зокрема жінок і молоді.
💡 Набуття робочою силою тих умінь та навичок, які мають попит на ринку праці, є надзвичайно важливим для інновацій та зростання конкурентоспроможності компаній.
 
📍 Розвиток навичок і компетенцій, що відповідають сучасним вимогам ринку праці Дунайського регіону, а також сприяння навчання протягом всього життя є одними з важливих завдань Пріоритетного напряму 9 "Люди та навички" ЄСДР, який Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики України координує від України разом з галузевими міністерствами Австрії та Молдови. Український інститут міжнародної політики є командою підтримки координатора ПН9 в Україні.
 
2023 буде продуктивним роком для Пріоритетного напряму 9 ЄСДР, тож stay tuned.