2023 - Європейський рік умінь та навичок

Єврокомісія оголосила 2023 Європейським роком умінь та навичок
🎯 У фокусі - пошук нових підходів до навчання впродовж життя. Це може бути досягнуто шляхом:
🔸 Сприяння збільшенню, підвищенню ефективності та інклюзивності інвестицій у навчання та підвищення кваліфікації.
🔸 Забезпечення відповідності навичок потребам ринку праці, в тому числі шляхом співпраці з соціальними партнерами та компаніями.
🔸 Узгодження прагнень і навичок людей з можливостями на ринку праці, особливо для "зеленого" і цифрового переходу та економічного відновлення.
🔸 Залучення навичок і талантів з третіх країн, у тому числі шляхом розширення можливостей для навчання та мобільності, а також сприяння визнанню кваліфікацій.
👉 Особливу увагу буде приділено активізації більшої кількості людей на ринку праці, зокрема, жінок і молоді, особливо тих, хто не залучений ні до процесу навчання, ні до праці.
🚀 Як результат, Європейський рік навичок надасть нового імпульсу досягненню соціальних цілей ЄС до 2030 року - щонайменше 60% дорослого населення щороку проходитимуть навчання і щонайменше 78% - працевлаштовані. Ініціатива також допоможе досягти цілей "Цифрового компасу" до 2030 року - щонайменше 80% дорослого населення з базовими цифровими навичками і 20 мільйонів працевлаштованих фахівців з ІКТ в ЄС.
Яким чином? Демонструючи можливості та заходи з розвитку навичок по всій Європі, сприяючи легшому визнанню кваліфікацій за кордоном, об'єднуючи організації та людей для обміну досвідом та думками, а також показуючи, як можуть допомогти ініціативи та можливості фінансування ЄС.
📍Детальніше про European Year of Skills читайте за посиланням: https://commission.europa.eu/.../european-year-skills...