Спільна зустріч національних координаторів та координаторів пріоритетних напрямів ЄСДР

📍 Спільна зустріч національних координаторів та координаторів пріоритетних напрямів ЄСДР
29-30 січня у Відні (Австрія) та онлайн відбулася зустріч національних координаторів та координаторів пріоритетних напрямів Дунайської стратегії.
 
💡 Австрійське головування відзначило важливість продовження розширення ЄС, швидкої інтеграції України та Молдови. Також говорили про нові можливості для бізнесу, співпрацю у сфері управління водними ресурсами, а також залучення молоді до участі в житті суспільства.
 
🇺🇦 До урочистого відкриття засідання долучилася заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.
 
Вона привітала Австрійське головування у Дунайській стратегії, закликала консолідувати зусилля для протистояння загрозам, які стоять перед всім регіоном та висловила переконання, що Дунайська Стратегія є одним із важливих інструментів співпраці на макрорегіональному рівні. Анна Юрченко підкреслила важливість сталого регіонального розвитку, крос-секторального співробітництва, синергії між макрорегіональними стратегіями та політики згуртованості ЄС.
 
Другий день зустрічі був присвячений дискусіям у трьох робочих групах, які обговорювали теми створення Дунайської мережі молодіжних організацій, управління ЄСДР та зеленого переходу.
  • Створено .
  • Переглядів: 374