Україна долучилась до програми ЄС «Механізм «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF) із розбудови інфраструктури

🇪🇺 Україна долучилась до програми ЄС «Механізм «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF) із розбудови інфраструктури
 
Це відкриває можливість залучити фінансування ЄС для підтримки розвитку високопродуктивних, стійких і ефективно взаємопов’язаних транс’європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг. Приєднання до програми допоможе Україні інтегруватися в єдиний ринок ЄС, сприятиме зростанню, створенню робочих місць та конкурентоспроможності.
 
👉 Щодо транспортної сфери, апліканти з України зможуть подавати заявки на фінансування в межах майбутніх транспортних конкурсів CEF у поточному програмному періоді (2021-2027 рр.). Наступний конкурс буде оголошено у вересні 2023 року. Українські розробники проєктів також матимуть право на отримання фінансування в межах CEF Energy та CEF Digital.
 
💸 Загальний бюджет програми до 2027 року становить близько 21 млрд євро.
Фінансування проєктів у межах CEF передбачає, що половину вартості компенсує країна-заявниця за рахунок власних джерел чи міжнародних фінансових організацій, а 50% фінансування забезпечується програмою.
 
  • Створено .