Український інститут міжнародної політики разом з Міністерством освіти і науки України та Фондом Ганнса Зайделя в Україні підписали Меморандум про співробітництво

27 січня Український інститут міжнародної політики, Міністерство освіти і науки України та Фонд Ганнса Зайделя в Україні підписали Меморандум про співробітництво в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону!

Закріплення співпраці на офіційному рівні є важливим свідченням того, що навіть попри повномасштабне вторгнення рф ми продовжуємо багаторічну синергію задля розвитку України та її іміджу на міжнародній арені.
 
📍 Андрій Вітренко, перший заступник Міністра освіти і науки України, подякував за багаторічну співпрацю у реалізації проектів та заходів в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону та виразив сподівання на подальшу плідну співпрацю. За його словами, підписання меморандуму сприятиме наближенню українського суспільства до європейських стандартів розуміння демократії, а також розвитку сталого діалогу між європейськими партнерами, офіційними посадовими особами та громадянським суспільством на національному та регіональному рівні.
 
📍 Беньямін Боббе, керівник Фонду Ганнса Зайделя в Україні, зауважив, що підписання меморандуму є важливим результатом попередньої багаторічної співпраці між трьома сторонами. Беньямін Боббе підкреслив важливість поєднання політичної і освітньої складових для подальшої роботи в напрямку української євроінтеграції, а також відзначив успішне Головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Своєю діяльністю Фонд Ганнса Зайделя в Україні робить важливий внесок у євроінтеграцію України.
 
📍 Надія Афанасьєва, директорка Українського інституту міжнародної політики, відзначила, що Головування України в ЄСДР як першої країни не-члена ЄС зробило важливий внесок в імідж України закордоном та дало поштовх для подальшої співпраці щодо координації Пріоритетного напряму 9 ЄСДР. Також Надія Афанасьєва поділилася подальшими планами діяльності в рамках ПН9 та синергії декількох Пріоритетних напрямів Стратегії за участі України.
 
👉 Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України за підтримки Українського інституту міжнародної політики координує Пріоритетний напрям 9 ЄСДР «Люди та навички» з 2020 року. Сьогодні ж нам вдалося закріпити тристоронню співпрацю на офіційному рівні. Тож попереду – плідна співпраця на благо України!