Дунайська транснаціональна програма: важливе нововведення

Відтепер партнери з України, Молдови, Боснії та Герцеговини, Чорногорії та Сербії можуть керувати проектами в рамках Програми Дунайського регіону.
Досі країни, які не входять до ЄС, не могли ставати головними партнерами.
Це виводить співпрацю на новий рівень і дозволяє країнам, які не є членами ЄС, наблизитися до європейської спільноти.
❕ Важливо: у зв'язку з повномасштабною війною росії проти України, українські партнери не зможуть керувати проектами в рамках першого кола конкурсу проектних заявок для потенційних партнерів.
👉 Перше коло конкурсу проектних заявок планують запустити вже до кінця вересня. До участі будуть запрошені потенційні заявники з 14 країн Дунайського регіону, в тому числі України.
Участь у конкурсах проектів можуть брати місцеві та центральні органи влади, міжнародні організації, неприбуткові організації тощо.
Вже зараз можна приєднатися до 300+ організацій з усього Дунайського регіону, які шукають партнерів. https://www.linkedin.com/groups/12685170/ (група в LinkedIn). Також у групі можна поділитися інформацією щодо ваших проектних ідей.
🔗 Слідкуйте за запуском конкурсу на офіційному сайті: https://www.interreg-danube.eu/
🔗 Більше інформації щодо тематичних пріоритетів Програми Дунайського регіону шукайте тут: https://www.interreg-danube.eu/.../new-funding.../webinars