Як пройшла міжнародна конференція "Освіта, перепідготовка та інклюзія: трансформація під час кризи"

15-16 вересня відбулася тематична конференція в межах Головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону. 2 дні конференції, 4 панельних дискусії, 10 годин в ефірі, більше 40 спікерів – захід об'єднав представників українського уряду, органів місцевого самоврядування, освітньої спільноти, громадського сектору та міжнародних партнерів.

Конференція пройшла у гібридному форматі: онлайн та оффлайн у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

✅ У ході панельних дискусій учасники обговорили питання інклюзії у сфері освіти та на ринку праці, а також розглянули основні проблеми трансформації професійної освіти під час війни.
 
«Наразі такі заходи є вкрай необхідними. Адже теми, які ми обговорюємо, — надважливі для нашої держави в умовах війни. Конференція присвячена трансформаційним процесам у сферах ринку праці, освіти та інклюзії, які виникли як наслідок кризових процесів у світі. Саме цей пріоритет Україна визначила одним із головних на період свого головування, бо проблеми, які накопичувалися протягом багатьох років стали найбільш помітні на фоні світової економічної кризи, пандемії COVID-19 та війни росії проти України», зауважив Ігор Корховий, національний координатор України в ЄСДР: «Залучення додаткових інвестицій в освіту, адаптація індивідуальних компетентностей до нових реалій ринку праці й потреб економіки, застосування інклюзивного підходу до навчання та перепідготовки є надзвичайно важливими».
 
Олексій Шкуратов, заступник Міністра освіти і науки, розповів: «У воєнний період наша головна мета – створити безпечні умови для здобуття освіти, забезпечити доступність та безперервність навчання у різних регіонах України. І ми успішно це робимо: маємо багато прикладів організації інклюзивного освітнього середовища».
 
Ганна Пророк, заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції поділилася кроками, які вживає Міністерство соціальної політики для забезпечення інклюзії на ринку праці.
 
До вітального слова також долучилися міжнародні партнери: Йоган Магнуссон (Європейська комісія) та Беньямін Боббе (Фонд Ганнса Зайделя).
 
Досвідом своїх регіонів, які беруть участь у ЄСДР, поділилися представнкики департаментів освіти та науки Івано-Франківської, Чернівецької та Одеської ОВА.
 
Більше читайте за посиланням.