Україна долучилася до програми ЄС Fiscalis для співробітництва в податковій сфері

Fiscalis направлена на підтримку податкових органів для покращення функціонування внутрішнього ринку та сприяння конкурентоспроможності та чесній конкуренції в ЄС.
 
📍 Серед цілей програми – захист фінансових та економічних інтересів ЄС та його держав-членів, включаючи захист цих інтересів від податкового шахрайства, ухилення від сплати податків, а також покращення податкового збору та адміністрування.
✅ Які переваги для України?
Участь у Fiscalis покращить партнерські відносини між податковими адміністраціями України та країн-членів. Це стане поштовхом для взаємного обміну досвідом і кращими практиками, зміцненню інституційної спроможності фіскальних органів. Україна отримає можливість використовувати сучасні європейські ІТ-системи в галузі оподаткування. Співробітництво в межах Fiscalis дозволить створити потужні податкові органи європейського зразка. Важливе і стратегічне значення: приєднання до програми – це імплементація необхідних вимог, які наближають нас до членства в ЄС.
 
Діяльність програми:
▪️ розроблення та експлуатацію загальних компонентів європейських електронних систем
▪️ спільну роботу між податковими адміністраціями, між адміністраціями та Комісією, а також з іншими партнерами, шляхом проведення семінарів, робочих нарад, проектних груп, навчальних/робочих візитів тощо
▪️ діяльність з підвищення кваліфікації та навчання на рівні ЄС (модулі електронного навчання, електронні книги, курси навчання, навчальні відео)
▪️ інноваційну діяльність – впровадження та перевірку концепцій, пілотних проектів, ініціатив зі створення прототипів.
 
На період 2021-2027 років бюджет програми становить 269 мільйонів євро.
 
🔗 Деталі: https://bit.ly/3BidujC
🔗 Більше про Fiscalis на офіційному сайті: https://taxation-customs.ec.europa.eu/.../fiscalis...