EUSDR Embedding Week: як це було?

11-15 липня 2022 року відбувся Embedding Week, впродовж якого представники Єврокомісії, Головування України в ЄСДР, Пріоритетних напрямів ЄСДР та країн-учасниць Стратегії обговорили питання, пов'язані з 5 пріоритетами ЄСДР, що формують Дунайський макрорегіон.
🔹 Розумний Дунайський регіон
У рамках цього пріоритету спікери підготували strategic framework для подальших обговорень. Увага була зосереджена навколо Research & Innovation, S3 та реакції на виклики, що виникають у Дунайському регіоні.
🔹 Більш конкурентоспроможний Дунайський регіон
Основним фокусом обговорень був розвиток кластерів та жіноче підприємництво. Учасники стіорили підгрунтя для подальших обговорень ініціатив на національному та регіональному рівнях та спільних стратегічних проектів.
🔹 Енергоефективний Дунайський регіон
Говорили про енергоефективність, декарбонізацію енергетичних систем та окреслили відповідні проекти та ініціативи в Дунайському регіоні
🔹 Більш стійкий Дунайський регіон
Адаптація до змін клімату, ліквідація наслідків повеней та інших стихійних лих – ось основні теми четвертої онлайн-зустрічі. Учасники обговорили різні способи подолання наслідків зміни клімату, поділилися прикладами успішних проектів та окреслили подальші ініціативи цього напрямку.
🔹 “Зелений” Дунайський регіон
Учасники зосередили основну увагу навколо зникаючих видів рослин, «зеленої» інфраструктури та екосистемі послуги підтримки. Всі ці теми особливо актуальні з впровадженням Європейського зеленого курсу.
Загалом під час 5 продуктивних онлайн-зустрічей учасники обговорили основні аспекти взаємоузгодження фінансових інструментів, приклади існуючих проектів в Дунайському регіоні та пріоритетних напрямів діяльності Стратегії.
  • Переглядів: 306