Надію Афанасьєву було обрано головою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС!

Сьогодні директорку Укрїнського інституту міжнародної політики Надію Афанасьєву було обрано головою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС! 🎉
 
Новий склад УС ПГС обрали на засіданні 6 жовтня. Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС є частиною Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, що створена у відповідності до ст. 469-470 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. ПГС є органом, який складається з представників громадянського суспільства України з однієї сторони і членів Європейського економічного і соціального комітету - з іншої.
 
Платформа є одним із чотирьох органів Асоціації поряд із Радою асоціації, Комітетом асоціації та Парламентським комітетом асоціації. І якщо перші представляють уряд та парламент, то ПГС створена з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.
 
Голова Української сторони Платформи координує діяльність представників різних секторів громадянського суспільства - громадських об’єднань, профспілок та організацій роботодавців, а також 6 робочих груп УС ПГС.
Продовжуємо наближати Україну до ЄС 🇺🇦🇪🇺
  • Створено .