Україна зможе подавати заявки для фінансування інфраструктурних проєктів за програмою ЄС Connecting Europe Facility

26 вересня розпочався конкурс проєктних пропозицій у сфері транспорту в межах програми. Вперше Україна й Молдова зможуть подавати заявки на фінансування як рівноправні партнери.
 
📍 Пріоритетним буде відновлення транспорту та експортної логістики, зокрема портів Дунайського регіону «Ізмаїл», «Рені» і «Усть-Дунайськ».
💸 Одержати фінансування (загальна сума конкурсу – 7 млрд євро) зможуть проєкти, спрямовані на створення нової, модернізованої та вдосконаленої інфраструктури у транс’європейській транспортній мережі, що включає залізницю, внутрішні водні шляхи, морські або внутрішні порти й дороги.
 
Кінцевий термін подання заявок – 30 січня 2024 року.
Також 10 жовтня організовують онлайн Інформаційну сесію про конкурс. Деталі за посиланням: https://cinea.ec.europa.eu/.../2023-cef-transport-calls...
 
📌 Нагадаємо, що у червні 2023 року Україна між Україною та ЄС була підписана Угода про участь нашої держави у програмі Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи». Це відкриває можливість залучити фінансування ЄС для підтримки розвитку високопродуктивних, стійких і ефективно взаємопов’язаних транс’європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг. Приєднання до програми допоможе Україні інтегруватися в єдиний ринок ЄС, сприятиме зростанню, створенню робочих місць та конкурентоспроможності.
  • Створено .