Офіційний старт Програми Interreg NEXT Румунія – Україна 2021-2027

14 лютого в Бухаресті відбувся офіційний старт Програми Interreg NEXT Румунія – Україна 2021-2027.
У ході обговорень зацікавлені особи отримали інформацію щодо європейських фондів, присвячених розвитку громад на кордоні між двома країнами-учасницями.
👥 До події долучились, зокрема, представники Міністерства розвитку, громадських робіт і державного управління Румунії, Єврокомісії, Секретаріату Кабінету міністрів України, Посольства України в Бухаресті, а також громадянського суспільства. Зокрема, у заході взяла участь Nadija Afanasieva, координаторка робочої групи 1 «Політичний діалог, зовнішня та безпекова політика» Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.
📌 Після публічної дискусії відбулося перше засідання Моніторингового комітету Програми, на якому обговорили перші кроки по впровадженню Програми та особливості майбутнього конкурсу проектів.
 
ℹ️ Про програму Interreg NEXT
👉 Бюджет програми — 54 млн. євро. Для отримання фінансування проект повинен мати хоча б по одному партнеру з кожної країни-учасника.
 
👉 У програмі беруть участь Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Одеська області, а також повіти Сату-Маре, Марамуреш, Ботошани, Сучава і Тульча (Румунія).
Interreg NEXT Румунія – Україна охоплює:
🎯 охорону здоров’я
🎯 освіту
🎯 туризм і культуру
🎯 пристосування до кліматичних змін
🎯 менеджмент кордонів
🖇️ Більше про захід та особливості нової програми — за посиланням: https://bit.ly/40ZTSLS
🖇️ Переглядайте запис події на сторінці ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020: https://www.facebook.com/100064248897209/videos/862420338362036