Онлайн-семінар Smart Specialisation Peer-Exchange event for EU Enlargement and Neighbourhood region: як це було

29-30 березня було проведено онлайн-семінар для обміну досвідом смарт спеціалізації для Західних Балкан та країн сусідства ЄС.
 
📌 Воркшоп мав на меті надати підтримку в плануванні та реалізації стратегій смарт спеціалізації, враховуючи досвід експертів та країн, що вже реалізують свої стратегії.
 
Що обговорили?
◾ смарт спеціалізація у країнах східного партнерства
◽ особливості планування та управління
◾ S3 та Цілі сталого розвитку
◽ етапи впровадження S3 для регіонів сусідства та розширення ЄС
◾ процес підприємницького відкриття
◽ інтерактивні засоби
 
🇺🇦 Також під час воркшопу обговорили питання особливого підходу до процесу С3 в Україні, беручи до уваги активне перенесення підприємств зі східних регіонів у західні.
 
📌 Нагадаємо, що EU Science Hub - Joint Research Centre співпрацює з країнами за межами Європейського Союзу, щоб допомогти їм у розробці та впровадженні стратегій смарт спеціалізації.
На сьогодні 13 країн-сусідів ЄС та регіонів працюють над впровадженням стратегій S3. Україна також активно долучається до реалізації смарт спеціалізації, найактивнішими є Київська, Донецька, Луганська, Тернопільська та Львівська області. Також 12 українських областей зареєстровані на Європейській платформі смарт-спеціалізації і активно використовують можливості для розвитку.