Платформа S3: все, що вам варто знати

Платформа Смарт спеціалізації – це своєрідний майданчик для країн та регіонів із впровадження місцевих підходів з виявлення стратегічних галузей для смарт спеціалізації.
 
⤵️ Вона надає регіонам доступ до безкоштовних онлайн-інструментів і вичерпного посібника для створення, моніторингу та оновлення стратегій смарт спеціалізації.
 

📌 Яку інформацію можна знайти на платформі?

🌐 Регіони, які впроваджують смарт спеціалізацію
Зручна карта допомагає знаходити регіони, що реалізовують смарт, а також дізнаватися їхні пріоритети, організовані події, інструменти, якими вони користуються, а також контакти регіональних координаторів. Словом, all you need, і навіть більше.

◼️ Діяльність Платформи

▶️ Концептуально-методичне управління
Основний методичний довідник, який постійно оновлюється. Тут - корисна інформація для стейкхолдерів на національному та регіональному рівнях, які бажають рухатися у напрямку створення стратегій смарт спеціалізації (етап проектування), а також розробки цих стратегій (етап імплементації). Окрім всієї необхідної інформації, на Платформі представлені корисні інструменти.
▶️ Експертна оцінка
Платформа S3 регулярно організовує семінари для країн та окремих регіонів, що зареєструвалися на Платформі. Вони спрямовані на навчання та обмін досвідом.
▶️ Академічні дослідження та аналіз
JRC проводить міждисциплінарні дослідження. які зокрема допомагають у впровадженні S3.
 
▶️ Події
Платформа організовує два основних типи заходів: роз’яснювальні семінари пояснюють та поширюють концепцію смарт спеціалізації поміж зацікавленими регіонами та установами; семінари для зареєстрованих регіонів розглядають конкретні аспекти регіонального впровадження смарт спеціалізації.
 
✅ Пріоритетні напрями смарт спеціалізації
На Платформі можна знайти інформацію про всі напрямки смарту, зокрема: Agri food, Energy, Education and Skills for S3, Blue growth, Industrial Modernisation, Sustainable development Goals, Digital Innovation for Industry, Industrial Transition, Targeted support. У яких регіонах реалізують цей напрям, які його цілі, а також події та апдейти - все це також можна знайти на Платформі.
 
🖇️ Інструменти та джерела даних S3
Платформа S3 надає спеціальні інструменти, які дозволяють користувачам визначати потенційні економічні сфери для смарту та спрямовані на сприяння міжрегіональному співробітництву.
 
Ось деякі з таких інструментів:
Eye@RIS3 — це онлайн база даних пріоритетів RIS3, розроблена як інструмент для розробки стратегії
Інструмент Digital Innovation Hubs — це онлайн-каталог, який містить вичерпну інформацію про центри цифрових інновацій у Європі. Кінцева мета інструменту – допомогти компаніям отримати доступ до компетенцій, необхідних для оцифрування своїх продуктів і послуг.
Це інтерактивний інструмент для регіонального порівняльного аналізу, який допомагає визначити структурно подібні регіони по всій Європі простим клацанням мишки.
 
▶️ Посилання на платформу: https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/