Єврокомісія запроваджує для України нульові мита і нульові квоти у торгівлі з Євросоюзом

Єврокомісія запроваджує для України нульові мита і нульові квоти у торгівлі з Євросоюзом, а також призупиняє дію усіх антидемпінгових та захисних заходів ЄС щодо експорту української сталі. Це - безпрецедентний жест підтримки країни у стані війни.
 
☑️ Таке рішення означає скасування всіх митних зборів на продукцію, торгівля якою не була повністю лібералізована за нашою торговельною угодою. Це стосується промислових та сільськогосподарських товарів, які зараз обмежуються квотами або вхідною ціною.
 
📍 Чому це так важливо для України в умовах війни?
🔳 Це дозволить зберегти економічну активність в Україні та підтримає національне виробництво. Українські виробники стануть більш конкурентоспроможними на міжнародному ринку та матимуть змогу торгувати на одному рівні з європейськими колегами.
 
🔲 Цей крок також допоможе збільшити експорт України до ЄС і не тільки. Євросоюз є найбільшим торговельним партнером України, а в умовах війни він ще й став чи не єдиним вікном у міжнародній торгівлі: адже чимало товарів, які експортує Україна до Африки й Азії, проходять транзитом через Європу. При цьому на товари накладаються такі ж мита, як і на експорт до ЄС. Тепер всі мита скасують, і Україна зможе вигідно експортувати продукцію без додаткових адміністративних витрат. Це дозволить зосередитися на покращенні конкурентоспроможності українських товарів на міжнародному ринку. У цьому регіонам допоможе впровадження смарт спеціалізації, адже виявлення конкурентних галузей та робота над їхнім подальшим розвитком підвищить довіру до української економіки та стимулюватиме додаткові інвестиції. А підтримка економіки України під час війни є надзвичайно важливою як для нашої перемоги, так і для подальшого відновлення.
 
🔳 Тому таким чином ЄС допоможе Україні зберегти свої торговельні позиції на міжнародному ринку. А ще це є черговим сигналом того, що торговельні відносини з ЄС будуть дедалі більше поглиблюватися.
➡️ В ЄС також наголосили про вживання заходів на місцях, які полегшать наземне перевезення вантажів.
Наприклад, Єврокомісія вже розпочала лібералізацію умов для українських водіїв вантажівок, які перевозять вантажі між Україною та ЄС, а також полегшення транзиту та використання інфраструктури ЄС для спрямування українського експорту до третіх країн.
 
Детальніше про це тут: https://bit.ly/387BfPB
Ми вдячні партнерам за підтримку!
  • Переглядів: 241