Нацрада з відновлення України від наслідків війни розробила План заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України

Нацрада з відновлення України від наслідків війни розробила План заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України. 
 
📍 Він включає перелік заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, пропозиції щодо пріоритетних реформ та стратегічних ініціатив, перелік нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.
Головною метою Плану є не просто відновлення зруйнованого, а кардинальна трансформація держави у нову європейську країну на принципах зеленої економіки.
 
👉 Важливу роль у процесі відновлення відіграватиме смарт спеціалізація. Її впровадження сприятиме швидкому та якісному відновленню житлового фонду, інфраструктури, і водночас створить умови для довгострокового інноваційного розвитку країни. Використання підходів смарт спеціалізації забезпечить сталість розвитку регіонів у вигляді більш ефективного залучення інвестицій, грантів та патронатної допомоги з боку країн-партнерів. Наша команда також долучилися до розробки розділу.
📄 Зокрема, у матеріалах робочої групи «Будівництво, містобудування, модернізація міст та регіонів України» пріоритетами було визначено підтримку інноваційних стартапів у пріоритетних секторах економіки, стимулювання науково-прикладних досліджень та комерціалізації їх результатів на засадах смарт-спеціалізації. Також закріплено впровадження механізму державної фінансової підтримки проектів регіонального розвитку, що передбачають розвиток пріоритетних видів економічної діяльності, визначених на засадах смарт-спеціалізації з урахуванням принципів “зеленої” економіки.
 
☑️ Загалом План складається з 24 розділів. Його реалізація поділена на 3 етапи:
• короткостроковий етап, розрахований на виконання у 2022 році – "Все для перемоги!";
• середньостроковий етап відновлення на 2023 – 2025 роки – "Відновлення, перезапуск економіки та інститутів";
• етап модернізації (стратегічний), розрахований на 2026 – 2036 роки – "Структурна модернізація та повноцінна інтеграція до Європейського Союзу".
 
План містить відомості про:
▫️ Основні проблеми, які необхідно вирішити в рамках Плану відновлення
▪️ Цілі, завдання, етапи Плану відновлення за напрямками
▫️ Основні очікувані результати та ключові показники ефективності
▪️ Орієнтовний обсяг фінансових ресурсів для реалізації завдань
▫️ Загальнонаціональні проекти Плану відновлення
▪️ Необхідні законодавчі акти
 
Проекти розділів Плану доступні тут: https://www.kmu.gov.ua/.../nacionalna-rada.../robochi-grupi.